Forkæl din Mor på søndag med

Forkæl din Mor på søndag med

MELANZANE PARMIGIANA og Torcicoda Primitivo

Forkæl din Mor på søndag og lav hende en lækker Aubergine ret som på Cantinetta Antinori
og server et par glas Torcicoda til.

Køb 2012 Torcicoda Primitivo, Tormaresca til kun kr. 149,- pr flaske


 
MELANZANE PARMIGIANA
– AUBERGINE PARMIGIANA FRA PUGLIA

Ingredienser - 6 personer:
3 auberginer i ½-1 skiver skåret på langs
½ dl oliven olie
100 g mel
100 g friskrevet parmesan
125 g mozzarella (1 stk.)
3-4 spsk. friske brødkrummer eller 2 spsk. rasp

Tomatsovs:
1 finthakket løg
2 fed finthakket hvidløg
2 spsk. olivenolie
2 kartoner eller 3 dåser flåede, hakkede tomater
2 dl passata (tomat puré)
1 spsk. sukker
½ tsk. oregano
Salt og peber

Pensl aubergine skiverne på hver side med olivenolie, vend dem i mel og bank overskydende mel af. Bag dem på bagepapir i 10-15 minutter ved 225 gr. Tag ud og lad stå til de skal lægges sammen med tomatsovs og ost.

Steg løg ved middel varme i en gryde i olie til de bliver klare – ca. 3 minutter. Tilsæt hvidløg - det må ikke brune. Tilsæt flåede tomater og tomat passata, sukker, oregano og et par kværn sort peber. Lad nu sovsen koge ind i 30-40 minutter ved lav varme. Smag til med salt.

Nu skal retten samles. Brug et ovnfast fad og læg først 1/3 af auberginerne i ét lag, dernæst 1/3 af tomatsovsen og 1/3 af den revne parmesan. Gentag med to lag mere. Fordel mozzarellaen over det øverste lag tomatsovs og drys derefter med det sidste parmesan. Drys med brødkrummer/rasp og bag i en 180 gr. varm ovn i ca. 30 minutter. Lad retten køle lidt af inden servering – den smager bedst lun.

 

Tilbage