96 points til 2012 Tignanello

96 points til 2012 Tignanello

2012 Tignanello Toscana IGT

Tenuta Tignanello, Antinori


Køb 2012 Tignanello Toscana IGT til kr. 649,- pr flaske


96 point, James Suckling:
"Aromas of blackcurrants and blueberries with hints of lavender and violets. Full body, chewy and polished tannins and a long, flavorful finish. A beautifully linear and polished red. Give it time to show it all but this is already a beauty. The depth and class to this are indeed impressive. Better in 2017."

Tignanello fremstilles kun i de bedste årgange og imponerer altid med sin dybde, klasse, kompleksitet, og en balanceret og på en gang rig og stringent kraft, der munder ud i en lang og detaljeret finish. Serveres til de fineste retter med vildt, oksekød eller lam

Tenuta Tignanello - ikonisk topejendom i Chianti Classico
Antinoris fantastiske ejendom, Tenuta Tignanello, befinder sig i hjertet af Chianti Classico området, ca. 30 km syd for byen Firenze. Denne ejendoms 127 hektar vinmarker har mere end nogen anden af Antinoris ejendomme udtrykt familiens arbejde og filosofi om at forene udvikling og modernitet med tradition. Ejendommens topvine, Solaia og Tignanello, er af den internationale presse blevet udråbt "de mest indflydelsesrige vine i vindyrkningens historie Italien". Tenuta Tignanello ejendommen fungerer samtidig som "laboratorium" for Antinoris eksperimentelle arbejde, der sigter på at forbedre dyrknings- og vinifikations metoderne.

Tignanello - en af de mest indflydelsesrige vine i vindyrkningens historie i Italien
Tignanello blev fremstillet første gang i 1971, hvor vinen skabte forargelse. Det var den første Sangiovese lagret i "barriques", frem for de traditionelle "Botti". Det var den første vin med "den forbudte" franske drue Cabernet i druesammensætningen, frem for de dengang lovmæssigt påkrævede grønne druer. Med Tignanello skabte Antinori, hvad der i dag anses for at være en af de mest indflydelsesrige vine i vindyrkningens historie Italien, og en af de første vine kendt som "supertoscanere".

Aristokratisk, rig og stringent topvin
Den fremstilles typisk af 80 % Sangiovese, 15 % Cabernet Sauvignon og 5 % Cabernet Franc. Lagringen varer mellem 16 og 18 måneder og finder sted på små fade af fransk og ungarsk eg. Tignanello fremstilles kun i de bedste årgange og imponerer altid med sin dybde, klasse, kompleksitet, og en balanceret og på en gang rig og stringent kraft, der munder ud i en lang og detaljeret finish. Serveres til de fineste retter med vildt, oksekød eller lam

Tilbage