Klassisk Chianti Classico fra Antinori

Klassisk Chianti Classico fra Antinori

med 92 point fra James Suckling

2012 Villa Antinori Riserva

Chianti Classico, Antinori

Rødvin - Italien - Toscana

92 points, JamesSuckling.com; ”Very aromatic with dark fruits, dried meats and flowers that follow through to a full body, round tannins and a fresh finish. Tangy and delectable.”

Villa Antinori Chianti Classico Riserva byder på en intens duft af røde frugter, hindbær og blåbær, med antydninger af egetræ og krydderier, især nelliker. På ganen er vinen levende med et flot terroir udtryk. Smagen er balanceret, koncentreret og smidig og munder ud i en lang og dvælende finish.

Køb 2012 Villa Antinori Riserva her til kr. 179,- her

Antinori nel Chianti Classico - nyt fantastisk vineri ved Bargino
I oktober 2012 indviede Antinori nye kældre ved Bargino i Chianti Classico området, ca. 20 minutters kørsel syd for Firenze. De nye kældre er skabt ud fra et ønske om minimal indvirkning på miljøet, harmoni med landskabet og maksimale besparelser i energi. Udefra ses blot en skråning med et lille "indsnit" i form af en terrasse og et glas parti. Kældrene er bygget ind i højen, og nyder godt af en naturlig kølighed, ligesom vinene kan håndteres så skånsomt som muligt, med tyngdekraft alene. Kældrene er bygget med naturlige materialer, såsom terrakotta, træ, corten (en legering af stål og kobber), og glas.

Villa Antinori Chianti Classico Riserva
I forbindelse med åbningen af det nye fantastiske vineri ved Bargino, genoplivede Antinori en gammel historisk etiket med en helt ny Villa Antinori Chianti Classico Riserva fremstillet af 90 % Sangiovese og 10 % Cabernet og Merlot. Vinifikationen har fokus på den blidest mulige ekstrahering for at sikre bløde tanniner. 60 % af den unge vin er lagret på de traditionelle store "botti", resten på små barriques af fransk og ungarsk eg. Vinen byder på en intens duft af røde frugter, hindbær og blåbær, med antydninger af egetræ og krydderier. På ganen er vinen levende og med et flot terroir udtryk. Smagen er balanceret, koncentreret og smidig og munder ud i en lang, dvælende finish

Tilbage