2013 Chamisal Estate Grown Pinot Noir

2013 Chamisal Estate Grown Pinot Noir

En Californisk Pinot Noir af højeste klasse!

Køb 2013 Chamisal Estate Grown Pinot Noir her til kr. 225,- her


Chamisal – historisk vingård i Californiens Edna Valley

I 1973 plantede Chamisal som de første vinstokke i Edna Valley, i Californiens Central Coast AVA i San Louis Obispo County ca. midtvejs mellem San Francisco og Los Angeles. Det var en satsning, der skulle vise sig at blive grundstenen for, hvad der i dag er et af Californiens mest beundrede områder for især Chardonnay, Pinot Noir og Syrah, der her nyder godt af de kølende vinde og tågen fra Stillehavet, der ligger få miles væk. Køligheden skaber her en af ​​Californiens længste vækstsæsoner, hvor den forlængede ”hænge tid” på vinstokkene i kombination med den kalkholdige og vulkanske jordbund skaber vine med intensitet, koncentration og friske, balancerede aromaer.

Håndværk og naturlige metoder maksimerer kvaliteten
Filosofien på Chamisal er at arbejde med naturen for at sikre druer af højest mulig kvalitet med aromaer, der reflekterer ejendommens karakter. Alt arbejde i ejendommens 80 ha. store vingård udføres pr. håndkraft. Under høsten gennemgås markerne op til fire gange, så hver enkelt drueklase plukkes ved optimal modenhed. Efter en rigorøs håndsortering af druerne gærer Chamisals talentfulde, New Zealandsk fødte vinmager, Fintan du Fresne, druerne parcel for parcel, så metoder og ekstrahering af farve og aroma kan optimeres. Hovedparten af klaserne afstilkes. En lille del går i gæringskarret som hele klaser for at øge kompleksiteten og frugtintensiteten i vinen. Gæringen varer typisk mellem 7 og 10 dage, hvorefter den unge vin lagres i ti måneder på fade af fransk eg, før omstikning og sammenstik af det endelige blend. Efter yderligere fire måneder på fad tappes vinen.

Chamisal Estate Grown Pinot Noir
Chamisals Estate Grown Pinot Noir er intens med opulente aromaer af sorte kirsebær og blomme. Smagen har fine noter af anis, krydderurter og ristede kaffebønner. På ganen er vinen rig og saftig med de fine og silkeagtige tanniner som alene Pinot Noir druen formår. Finishen er lang og balanceret. En Californisk Pinot Noir af højeste klasse. Perfekt til fuglevildt, kalvekød eller ikke for kraftige faste oste.

Tilbage