2014 Denim Zinfandel

2014 Denim Zinfandel

- vores nye ZIN fra Lodi, Californien.

Køb 2014 Denim Zinfandel til kun kr. 99,- pr flaske

Lodi området – en sværvægter for Californisk Zinfandel

Lodi AVA er sammen med the Sierra Foothills det bedst kendte vindyrkningsområde i Californiens Central Valley. Området, strækker sig fra Sacramento County i syd og til San Joaquin County i nord omfatter hele 42.000 ha beplantet med druer. Tilplantningen tog rigtig fart omkring 1850, og vinstokkene trives i regionens middelhavsklima, der byder på varme dage, der fremmer modningen af druerne, afløst af kølige nætter, der holder på friskheden i aromaerne. Jordbunden varierer inden for AVA’en, selvom der de fleste steder er tale om en dyb lerjord, der lejlighedsvis er dækket med store rullesten, som vi kender det fra f.eks. det franske Chateauneuf du Pape område. Lodi er bedst kendt for sin gamle Zinfandel vinstokke, men her dyrkes også druesorter som Merlot, Cabernet Sauvignon, Chardonnay og Sauvignon blanc.

Zinfandel – Californiens signaturdrue

Zinfandel druen blev bragt til Californien i 1850’erne. DNA-analyser har vist, at druen genetisk stammer fra de kroatiske druer Crljenak Kaštelanski og Tribidrag, ligesom den er i familie med Primitivo, der er udbredt i Italiens Puglia region. Druen er i dag om nogen ”signaturdruen” i Californien. Helt afhængig af høstudbytter og fremstillingsmetoder spænder Zinfandel druen over nogle af Californiens bedste vine i en ekstremt fyldig og blød stil, og til halvsøde rosévine, blush-wines, ofte solgt under navnet White Zinfandel. Vine fremstillet på Zinfandel druer dyrket i de køligere områder i Californien byder ofte på aromaer, der giver mindelser om røde bær som f.eks. hindbær. Zinfandel vine fra de varmere områder byder som regel på aromaer der minder om brombær og anis, ofte med et strejf af peber.

Denim – fyldig, blød og velsmagende Zinfandel

Denim Zinfandel fremstilles af solmodne druer dyrket i Californiens Lodi område. Fremstillingen er klassisk med temperaturkontrol under gæringen og nænsom ekstrahering af de solmodne druer. Den unge vin er lagret tre måneder på fade af amerikansk eg for at sikre blødhed og udviklingen af vinen aromatiske spektrum. Du får en usædvanligt lækker og blød Zinfandel, der forfører med rige og intense aromaer af brombær og mørk chokolade. Smagen har Zinfandel druens store fylde og silkebløde struktur, smukt sat i relief af et diskret strejf af vanilje fra fadlagringen. Her er vinen til grill, simremad med vintergrøntsager, gode pastaretter eller blot som et godt glas i utide.

Tilbage