7th. Son Grenache - Shiraz

7th. Son Grenache - Shiraz

- ny og spændende vin fra Mitolo Wines


96 point James Halliday!
”..A totally delicious wine, the juicy red and black flavours spreading harmoniously through the length and the breadth of the palate..”

 

2012 7th. Son Grenache - Shiraz

Mitolo Wines

Køb 2012 7th. Son Grenache-Shiraz, Mitolo til kun kr. 199,- pr flaske

7th. Son - Grenache - Shiraz
7th. son er en helt ny vin fra Mitolo. Druerne er Grenache fra 75 år gamle vinstokke plantet i Blewitt Springs i den nordlige del af McLaren Vale. De sandede jorde og det relativt kølige klima giver de økologisk dyrkede Granche vinstokke optimale betingelser, og giver en intens og duftende vin med en rygrad og en fast struktur. Syrah druerne kommer som vanligt fra den fantastiske Mitolo-Lopresti vingård, nær kysten, 30 kilometer længere sydpå, hvor jordene er mere lerede. Det giver Shiraz druerne en rig, intens og blød frugt.

Når en plus en bliver tre

Shiraz og Grenache druerne vinificeres og lagres hver for sig helt frem til den endelige udvælgelse inden aftapningen. Da Ben og Frank arbejdede på det endelige sammenstik stod det klart, at de tilsyneladende modsatte stilretninger i Grenache og Syrah partierne komplementerer hinanden på formidabel vis, og skaber en kompleks og uhyre interessant vin. Et lille tilskud (4 %) af vin fra Sagrantino druen - ligeledes fra Mitolo-Lopresti vingården gav et ekstra lille twist til den færdige vin, der kombinerer den mere terroir prægede europæiske stil med Mclaren Vales rigdom og intense frugt. En fantastisk vin, der vil klæde Italiensk mad eller grillet lam eller okse.

Tilbage