Bodegas Izquierdo

Bodegas Izquierdo

- nyhed fra Ribera del Duero

2016 Ninin
Bodegas Izquierdo - Ribera del Duero

Køb 2016 Ninin Bodegas Izquierdo til kun kr. 129,- pr flaske

Ninin er lavet 100% på tempranillo dyrket efter biodynamiske metoder og teknikker. Druestokkene, der alle over 40 år gamle, håndhøstes af Antonino og hans 6 hjælpere i slutningen af september måned mens høsten står på. Der bruges ingen maskinelle hjælpemidler i marken. Efter høst selekteres druerne og fjernes fra stilkene inden de presses til den intense most, som skal blive til Ninín. Vinen lagres 12 måneder på franske egetræsfade. Resultatet er en vin med en mørk lilla farve, duftende af toasty nye egetræsfade, grafit, asiatiske krydderier, espresso, lakrids og solbær. En fyldig kompakt vin med struktur og intensitet.

Et barskt klima og en mager jordbund
Ribera del Duero ligger på det spanske højlandsplateau, La Meseta, som er kendetegnet ved et barskt og knastørt fastlandsklima. Sommerdagene er bagende hede og nætterne ganske kølige (fordi man er oppe i højderne), og nedbør hører til sjældenhederne. Jordbunden er mager og tvinger vinstokkene til at søge langt ned i undergrunden efter næringsstoffer. Tempranillo-druen Sådanne vækstbetingelser stiller skrappe til den dyrkede druesort, og de krav opfylder Tempranillo-druen, en af verdens mest hårdføre druesorter. Druens signaturduft af intens rød bærfrugt kan nemt detekteres i stort set alle spanske topvine, og det er som om den yder bedre og bedre resultater, desto mere barske og golde omgivelser, den dyrkes i.

Bodegas Izquierdo
Bodegas Izquierdo blev grundlagt i 1997 med det eneste formål at producere topkvalitetsvine. Huset er skabt af vinmager og Ribera del Duero ekspert D. Antonino Izquierdo. Det hele startede som et vinlaboratorium, hvor alle facetter af vinhåndværket blev undersøgt. Først i 2006 frigav Antonino Izquierdo sin første officielle årgang. Der arbejdes med biodynamiske procedurer og Antonino følger månens cyklus i arbejdet i marken. Der anvendes ikke herbicider, pesticider eller kunstgødning. Antonino bruger så lidt intervention som overhovedet muligt. 

Tilbage