Gianluca is back !

Af Morten Nass den 6. februar 2014

Gianluca is back !

Barbera, der imponerer og fornøjer på alle niveauer...

2011 Caranti Barbera d'Asti

Casina Garitina

Caranti stammer de højest liggende parceller og fra vinstokke, der er mere end 45 år gamle. Druerne høstes ved fuld modenhed, håndsorteres og gæres langsom og skånsomt. Den unge vin får 12 måneders lagring på små og store fade af egetræ og mindst 12 måneders efterfølgende lagring på flaske. Vinen kan nydes i dag og op til ti år fra høståret, bedst af rummelige glas. En enestående fyldig, tæt og cremet Barbera, der imponerer og fornøjer på alle niveauer…

 

Køb 2011 Caranti Barbera d'Asti til kun kr. 115,- her 

 

Meget mere end Barolo...
Piemonte er først og fremmest kendt som Baroloens vugge, men det ville være livsfornægtende at snyde sig selv for regionens andre spændende vine på Barbera, Dolcetto, Brachetto og Moscato.

Topkvalitet fra familiebrug
Cascina Garitina ejes af familien Morino. Gianluca Morino bærer ansvaret på sine brede skuldre, og er naturtalent for at få det bedste af det bedste ud af Barbera-druen, som er den, der matche Gartinas jorde bedst. Den Italienske "vinbibel", Gambero Rosso, skamroser rutinemæssigt Gianlucas vine, både for kvalitetslejet og for de attraktive priser.

Perfekt modne druer fra Nizza-zonen
Barbera-druens naturlige syreindhold er så højt, at druerne skal være perfekt modne, hvis der skal laves topkvalitet. Det stiller ekstra høje krav til markens placering og høstudbyttets maksimale størrelse. Cascina Garitinas marker ligger i området omkring Castelboglione, og i og omkring Nizzazonen, som er den allervarmeste del af Asti-distriktet, og det er sammen med Gianlucas perfektionistiske arbejde i marken baggrunden for husets succes.
 

Tilbage