Katnook is back !

Katnook is back !

Det australske HIT

2013 FOUNDERS BLOCK SHIRAZ Katnook Estate


Køb 2013 Katnook Founders Block Shiraz til kun kr. 99,- pr flaske

Coonawarra & ”Terra Rossa Soils”

Australiens Coonawarra vinområde befinder sig ca. 375 kilometer sydøst for byen Adelaide. I dag er der mere end 25 vinerier i området, der blev det første australske vinområde, der for alvor slog igennem med sin egen genkendelige stil, der nåede ud over ”bare” den australske karakter. De medvirkende faktorer er, foruden det relativt kølige klima, Coonawarra’s berømte Terra Rossa jorde. I praksis en ca. 1,6 kilometer bred og godt 14 kilometer lang strimmel jord af rød porøs jord med en konstant vandforsyning i undergrunden. Der er imidlertid et lag af limsten mellem toplaget og de dybere liggende lag med vand. Det gør det vanskeligt at etablere vinmarker, idet limstenen skal brydes under hver række vinstokke, for at sikre at rødderne kan ned. Først de først er etablerede er vinstokkene imidlertid sikret konstante forsyninger uafhængigt af vejrliget.

Founder’s Block fra Katnook Estate

Coonawarra blev opdaget som vinområde af guldgraveren John Riddoch i 1861. En af områdets ældste og bedste producenter, Katnook Estate, ejer i dag John Riddoch’s oprindelige parcel - Founder’s Block, lige i hjertet af dette lille, eksklusive vinområde. Founders Block-navnet anvendes i dag til den Best-Value-serie, der tidligere blev solgt under navnet Riddoch.

Founders Block Shiraz når nye højder

De seneste år har den anerkendte Tony Jordan konsulteret, og han har sammen med Wayne Stehbens løftet denne Coonawarra Shiraz til nye højder. Og det endda til samme pris som tidligere, så vinen nu repræsenterer toppen af Good Value i Australien. Founders Block Shiraz er lagret 12 måneder på fad, heraf 25% nye.I glasset får du en fremragende Coonawarra Shiraz med en virkelig dyb og tæt farve. Duften er meget rig med fine elementer af cedertræ, peber, lakrids og moden drue. Smagen er fed og koncentreret med fine krydrede noter, der leder over i en lang finish. Den gode syre i vinen, gør den ekstra god til et godt stykke kød, gerne fra grillen, vildt eller medium kraftige oste. Vinen udvikler sig over de næste to til fire år og kan holde i op til 6 år.

 

Se andre vine fra Katnook Estate her

 

 

Tilbage