SAPIENTIA

SAPIENTIA

- Økologisk Verdejo fra Rueda

Køb 2017 SAPIENTIA Verdejo Rueda til kun kr. 109,- pr flaske

Sapientia – økologisk Verdejo
Vinen har en klar strågul farve med grønne reflekser. I næsen byder den på intense, elegante og friske aromaer af hvide blomster og urter med en antydning af anis, fennikel og balsamiske noter. Samme aromaer går igen i munden, hvor vinen er fyldig og cremet. Den slutter af med en smule bitterhed, som er typisk for Verdejo-druen. Nyd denne sprøde og rene Verdejo til dampet, stegt og røget fisk, skaldyr, pasta- og risretter samt til lyst kød.

Spaniens fornemme hvidvinsdrue: Verdejo
DO Rueda ligger på Meseta-højsletten mellem DO Toro og DO Ribera del Duero. Klimaet er kontinentalt med meget kolde og lange vintre efterfulgt af meget varme og tørre somre. De varme sommerdage ledsages af kølige nætter, som giver store temperaturforskelle mellem dag og nat. Det er idelle forhold til at producere Spaniens fornemste hvidvinsdrue, Verdejo, som her giver perfekte, sunde druer med optimal modenhed samtidig med en sprød og frisk syre, som opretholdes takket være de kølige nætter.

100% økologi
Ejendommen El Lagar de Moha er på 14 hektar og ejes af Angeles Ortega og Alberto Moro. De arbejder ud fra økologiske metoder for at opnå den højest mulige kvalitet på bekostning af kvantitet. Vinstokkene er anlagt på typiske terrasser tæt på Duero-floden. Jordbunden er mager og består af grus og runde sten, som dræner jorden effektivt. Det mindsker fugtigheden og dermed også faren for svampesygdomme.En del af vinstokkene er bundet op i et nyt system, som beskytter druerne mod den intense sommersol, og planterne vokser, så saft og kraft bruges på at modne druerne og ikke på at producere overflødige blade. Vinplanterne plejes udelukkende med naturlige produkter udvundet fra planter. Målet er at influere mindst muligt i vækstsæsonen, så biodiversiteten opretholdes og i bedste fald øges med henblik på, at druerne kan udtrykke deres særkende på en ægte måde.Druerne høstes i hånden. Før de presses, udblødes de kortvarigt på drueskindet under kolde forhold. Gæringen igangsættes af den naturlige gær, så druernes unikke karakter forstærkes. Efter gæringen lagrer vinen på gærresterne, inden den klares med bentonit for at stabilisere den, før den flaskes i den første uge af februar.

 

Tilbage