Darroze Armagnac Smagning

Darroze Armagnac Smagning

Torsdag den 3. oktober 2019

Smagning Armagnac - Darroze
Torsdag d. 3. Oktober 2019, kl. 19:00
Vinens Verden, Slotsgade
Slotsgade 21 C-D, 5000 Odense C


Køb Darroze Armagnac Smagning til kr. 299,- her


Armagnac er den ældste type druebrændevin i Frankrig, og historien går tilbage til 1400 - tallet hvilket er 200 år ældre end Cognac. Armagnac er baseret på hvidvin af samme druetyper som i Cognac - Colombard, Folle Blanche og Ugni blanc. Armagnac destilleres traditionelt kun èn gang mod to gange i Cognac men det giver til gengæld en mere aromatisk spiritus, og herefter lagres den på egetræsfade efter samme regler som er gældende i Cognac.

Aftenens smagning er baseret på Armagnac fra huset Darroze, som er et af de allermest anerkendte Armagnac huse. Det hele startede med en restaurant tilbage i 1950'erne. Jean Darroze åbnede restaurant i byen Villeneuve de Marsan i hjertet af Bas - Armagnac. Da virksomheden ikke var særligt stor, valgte Jean at inkludere sine børn i driften, og på et tidspunkt fik Francis Darroze - den yngste i børneflokken - ansvaret for restaurantens vin- og spiritusudvalg, et spiritusudvalg som hurtigt fik fokus på den lokale druebrændevin Armagnac. Det gjorde at Francis i en tidlig alder besøgte mange af de lokale vingårde, og hvad der startede som et job udviklede sig til en passion med fokus på Armagnac. Over de næste 30 - 40 år voksede Darroze - familiens samling, og udgør i dag ikke mindre end 250 forskellige Armagnac'er fra over 30 forskellige ejendomme. Darroze's Armagnacer serveres i dag på samtlige 3 stjernede Michelin - restauranter på tværs af Frankrig og Darroze betragtes i dag som Armagnacs ukronede konge.

Aftenens smagning inkluderer 8 forskellige Armagnacer fra 8 forskellige gårde, den yngste er 13 år gammel og den ældste 54 år, så der er smæk for skillingerne. Smagningen ledes af Nicolaj Boye Steensen fra firmaet Carribean rum traders - så vel mødt, det bliver garanteret en oplevelse af de helt store.

Programmet ses herunder:

  • Grand Assemblage 20 Ans​
  • Unique Collection, Domaine de Paguy 2005
  • Unique Collection, Domaine de Couzard Lassalle 2002
  • Unique Collection, Domaine du Martin 1998
  • Unique Collection, Domaine au Durre 1995
  • Unique Collection, Chateau de Lahitte 1988
  • Unique Collection, Domaine de la Poste 1979
  • Unique Collection, Chateau de Gaube 1964

 

Pladserne sælges efter ”først til mølle” og kan ikke refunderes eller ombyttes til andre vare - heller ikke hvis du bliver forhindret i at deltage!

Vi sender en kvittering til dig over mail - det er din billet til aftenen. Husk at vælge afhentning, så du ikke betaler for fragt. 

 

Er det en gave?

Skal smagningen gives som gave? Så noter det venligst under bemærkninger i indkøbskurven. Vi sender et gavebevis på smagningen, som kan gives til modtager. Gavebevis vil være modtagers billet, og skal medbringes på aftenen.

 

Tilbage