Rom Nyhed - Alta Gama Rum

 

Ærlig rom fra Guyana
Tanken bag Alta Gama Rum bygger på ærlighed, forståelse og uddannelse indenfor romkategorien. I første omgang sættes der med fire Guyana-aftapninger fokus på sukkertilsætningen i rom, idet de fire varianter tilbyder et spektrum af forskellig sukkertilsætning. De fire udgaver indeholder alle det samme romblend, hvor kun sukkerindholdet varierer.

Alta Gama Rum er et af de første rombrands til at deklarere indholdet af sukker på flaskernes etiketter, og det er skabt ud fra et ærligt og gennemsigtigt grundsyn. Serien henvender sig til de fleste romnydere, uanset om man er til tør eller sød rom. Formålet med romserien er, at vise romnyderne hvad tilsætning af sukker kan gøre ved en kvalitetsrom, og derfor kan man finde ALTA GAMA RUM både med og uden tilsat sukker. De fire aftapninger indeholder henholdsvis 0, 15, 25 og 35 gram rørsukker pr. liter rom. Nyder man de sødere romtyper, skal man gå efter de varianter, der er tilsat 25 eller 35 gram sukker. Nyder man de mindre søde romtyper, skal man prøve dem med 0 eller 15 gram sukker tilsat. Det er en god øvelse at smage alle fire aftapninger op imod hinanden, da dette giver et overblik over, hvad doseringen af sukker gør ved en rom. Rommen består af 100% Guyana-rom fra destilleret Demerara Distillers Ltd. Blendet består af fuldlagret rom mellem 5 og 15 år, som har lagret på tidligere bourbonfade i Guyanas tropiske klima.

Hvorfor er tilsætning af sukker i rom så stort et tabu?
Nogle romproducenter tilsætter sukker til deres rom, for at fremhæve smagsnuancerne i rommen. Andre tilsætter sukker for at skjule de dårlige sider eller deciderede fejl i rommen. Og her er kernen af problemet med sukkertilsætning, for i nogle tilfælde bliver sukkertilsætningen brugt i den gode sags tjeneste, og i andre tilfælde bliver det brugt som røgslør. Hos ALTA GAMA RUM er man åben omkring tilsætning af sukker. Basisblendet uden tilsat sukker er en yderst velkomponeret rom, der i sig selv er fantastisk balanceret med smukt integreret alkohol og stor smag. Med dette blend påvises grundkvaliteten af blendet, og derudover tilbydes versioner med en gradvist højere sødme. Man skjuler ikke et dårligt produceret produkt med sukker, men understøtter blot et allerede velsmagende blend med forskellige sukkerniveauer – smag selv efter.

Hos Alta Gama er man åben omkring tilsætning af sukker. Basisblendet uden tilsat sukker er en yderst velkomponeret rom, der i sig selv er fantastisk balanceret med smukt integreret alkohol og stor smag. Med dette blend påvises grundkvaliteten af blendet, og derudover tilbydes versioner med en gradvist højere sødme. Man skjuler ikke et dårligt produceret produkt med sukker, men understøtter blot et allerede velsmagende blend med forskellige sukkerniveauer – smag selv efter. Men hvorfor er tilsætning af sukker i rom så stort et tabu? I produktionen af den mousserende vin champagne tilsætter man lystigt sukker til nogle er verdens dyreste og mest prestigefyldte vine - man skilter endda med den tilsatte sukker, som kaldes ”dosage”. Tilsætningsgraden findes på champagne-etiketterne, og der findes endda en række dosage-termer som inddeler tilsætningsniveauet. Det giver god mening at informere forbrugeren om sødmeniveauet på etiketten, og af samme grund er det også noget som Alta Gama Rum gør brug af.

Man benytter de samme inddelinger som man gør i Champagne – disse ses herunder:

Brut Nature (0 gram)
Extra Brut (0-6 gram sukker)
Brut (Under 12 gram sukker)
Extra Sec (12 gram - 17 gram sukker)
Sec (17 gram - 32 gram sukker)
Demi sec (Under 50 gram sukker)
Doux (Over 50 gram sukker)

 

Alta Gama Brut Nature
Caribien
Rom
499,00 kr.
Alta Gama Demi-Sec
Caribien
Rom
499,00 kr.
Alta Gama Extra-Sec
Caribien
Rom
499,00 kr.
Alta Gama Sec
Caribien
Rom
499,00 kr.