Bourgogne - Så går vi helt Domaine

Der er ingen tvivl om at Bourgogne har haft en stor del af vores fokus de sidste måneder, og det er så småt begyndt at bære frugt. Vi har forstærket vores sortiment med 6 nye spændende producenter bestående af ambitiøse og ærekære personligheder. Indtil videre kan vi byde på 2 producenter fra den sydligste del af Bourgogne; Beaujolais, 1 fra Maconnais og de resterende 3 fra Cote d’Or. Vi er utrolig begejstrede for disse nye forstærkninger, og vi håber I bliver lige så vilde med dem som vi er! I kan se de spændende vine her!

 

Hop til:  Dominique Piron >Château du Moulin-a-Vent >Domaine Sylvaine et Alain Normand >Domaine Edmond Cornu et Fils >Domaine Bachey-Legros >Domaine Philippe Chéron >Domaine Jean-Marc et Thomas Bouley


Dominique Piron

Utrættelig ambassadør og en af de bedste.
Dominique Piron er født i Côte de Py i Morgon, og er 14. generation af vinavlere med base i Morgon. Den vigtige franske Guide des Vins 2013, skrevet af Michel Bettane og René Dessauve kalder Dominique Piron for "en utrættelig Beaujolais ambassadør..". Parkers Wine Advocate skriver om Piron: "This is amongst the region's outstanding, top value-delivering addresses".
Elegante og intense vine med tydeligt terroir udtryk.
 Filosofien for Dominique Piron er i bund og grund enkel: Han arbejder med én enkelt drue, Gamay, der når den dyrkes og vinificeres med omhu er en fantastisk drue, der evner at udtrykke sit terroir i en blød og intenst frugtmættet stil. Dominique arbejder med en bred vifte af lokale, og meget individuelle terroirs af høj kvalitet. Alt arbejdet i markerne sker med respekt for naturen, idet målet er sunde og perfekt modne druer. Der høstes pr. håndkraft, druerne selekteres ad to omgange, i marken og ved ankomsten til kældrene. Vinifikationen sker med et absolut minimum af intervention, idet målet er, at hver enkelt vin skal have et tydeligt terroirudtryk, rundhed, præcision og renhed i aromaerne. Dominique søger vine med karakter, personlighed og elegance.

Frankrig Bourgogne
Rødvin
549,00 kr.
2011 Aloxe-Corton 1er Cru Les Valoziéres
Frankrig Bourgogne
Rødvin
599,00 kr.
549,00 kr.

Château du Moulin à Vent

- ekstraordinære vine fra appellationens flagskib
Château du Moulin à Vent befinder sig på det højeste punkt i hjertet af appellationen Moulin à Vent. Præcis her findes også appellationens absolut bedste terroirs, foruden vindmøllen, der har lagt navn til området. Slottet råder over exceptionelle parceller som Champ de Cour, La Rochelle, Les Vérillats, Les Throrins, La Roche og Les Caves. Château du Moulin à Vent kan dateres tilbage til 1732, og allerede i det 19. århundrede havde slottet internationalt ry. Slottets 1854 årgang vandt titlen som "bedste vin" på verdensustillingen i London i 1862, og opnåede priser på niveau med 1. Cru vine fra Côte de Nuits!! Château du Moulin à Vent ejes i dag af Jean-Jacques Parinet, der med udgangspunkt i slottets enestående terroirs fremstiller vine i verdensklasse, og det ypperste appellationen formår.
Ultra lave hektarudbytter og nådesløs selektion.
Slottets 30 hektar er fordelt på 91 parceller, der nurses individuelt. Markerne er plantet med hele 9.000 vinstokke pr. hektar. Udbytterne holdes ultra lave for maksimalt terroir udtryk i vinene. Granit jordende er rige på jernoxid, kobber og mangan, og dermed perfekte til den lokale drue, Gamay. Arbejdet i markerne sigter på at tvinge vinstokkens rødder så dybt ned i undergrunden som muligt. Der høstes pr. håndkraft og alle druer håndsorteres nådesløst. Gæringen er traditionel med pigeage, hvor druerne mekanisk stødes ned i den gærende most, og med en efterfølgende lang maceration på drueskindet for at sikre, farve, stof, terroirpræg og lang lagringsevne. Vinene lagres på fade fra Frankrigs bedste bødkere. Fadtype, træsort, toastning og lagringstid tilpasses individuelt for hver enkelt vin, ligesom lagringstiden afpasses, så vinen opnår den ideelle balance mellem frugt, struktur og terroirpræg.


Domaine Sylvaine et Alain Normand  

Mâcon - Bourgognes "best value" hvidvine.
Mâcon distriktet er beliggende i den sydlige del af Bourgogne, vest for Saône-floden. Distriktet har taget sit navn fra byen Mâcon. Området er kendt som en kilde til "good value" hvidvine fremstillet på Chardonnay druen. Langt den største del af produktionen i Mâcon er hvidvine, og Chardonnay er klart den vigtigste drue i distriktet. Der findes faktisk en landsby af samme navn i den nordligste del af regionen. De største Mâcon vine er Pouilly-Fuissé.
Vinavlere af passion
Sylvaine og Alain Normand beskriver sig selv som ”vignerons af passion”. Sammen driver de et superbt Domaine i La Roche Vineuse, nær de karakteristiske Solutré og Vergisson klipper, der står som vartegn for den bedste del af Mâcon. Domainets marker blev i 2010 udvidet fra 13 til hele 32 hektar. Kvaliteten er tårnhøj - med vine, der kombinerer friskhed, fylde med individualitet og tydelig terroir definition. Sylvaine og Alain er først og fremmest "vignerons", der fokuserer 100 % på at lave de bedste mulige vine - og mindre på "salg". En pæn del af produktionen er derfor i høj kurs hos Beaunes store negocianter, og kun en del af høsten tappes på Domainet. Planen er imidlertid, fremover tappe mere og mere selv.
I pagt med naturen
Sylvaine og Alain fremstiller vinene med maksimal respekt for naturen. Her bruges kompost, og ukrudt fjernes mekanisk. Kunstgødning og herbicider er bandlyst. Sylvaine og Alain ynder også at lade deres vine vinde i fylde og rigdom ”sur lie”. ”..Vi forsøger ikke at dominere, men arbejder med naturen så vore druer bliver af optimal kvalitet. Og det er den kvalitet vi så fanger og giver videre i flasken..”, siger Alain Normand.

2016 Mâcon La Roche-Vineuse Blanc
Frankrig Bourgogne
Hvidvin
129,00 kr.
119,00 kr.
2016 Mâcon La Roche-Vin. Vieilles Vignes
Frankrig Bourgogne
Hvidvin
169,00 kr.
159,00 kr.
2015 Pouilly-Fuissé Les Crays
Frankrig Bourgogne
Hvidvin
249,00 kr.
239,00 kr.

Domaine Edmond Cornu et Fils

Domaine Edmond Cornu - for foden af Corton højen
Domaine Edmond Cornu er en familie ejendom med hele 15,5 hektar vinmarker. Domainet befinder sig i byen Ladoix for foden af Corton højen i den nordlige del af Côte de Beaune. Produktionen er hovedsagelig rød fra 13,5 hektar med Pinot Noir, 1,5 hektar Chardonnay og en halv hektar Aligoté, fra en parcel, der ligger lige bag domainet. De vigtigste appellationer er Ladoix, Chorey les Beaune, Aloxe-Corton og Corton.
Fra leverandør til "Le Negoce" og til 100 % domaineaftapning
Domaine ledes af Pierre Cornu, assisteret af hustruen Edith og fætteren Emmanuel. Inden for de sidste 30 år har domainet gradvist kastet sig ind i kommercialiseringen af sine vine, og i modsætning til før, hvor langt det meste af produktionen blev solgt til "le negoce", tappes 100 % i dag på domainet. Markerne dyrkes efter den nær økologiske "la lutte raisonée" metode. Målet er i al sin enkelhed at dyrke druer af ekstraordinær kvalitet, idet Pierre Cornu anser det som den eneste farbare vej til at fremstille terroir tro Bourgogner af højeste klasse.
Kvalitet i alle led
Koncentration, raffinement og elegance er tre ord, som Pierre Cornu bruger til at beskrive sine vine. "Vores vinification sigter altid på at forløse kvaliteten, der er i druerne og samtidig bevare karakteren af hver enkelt appellation eller climat. Vi er 100 % forpligtet af respekt for vore exceptionelle terroirs og druesorten..", siger Pierre Cornu. Kvalitet er målet i hver eneste arbejdsproces i vinmarkerne, i kældrene og til vinen tappes. Der anvendes tyngdekraft til at flytte vinene og Pierre Cornu udviser stor omhu under vinifikation for at undgå hårde eller overekstraherede vine. Efter endt gæring fadlagrer Pierre Cornu i op til 18 måneder og tapper vinene uden filtrering. Uden tvivl den bedste adresse i Ladoix idag!

Frankrig Bourgogne
Rødvin
349,00 kr.
329,00 kr.
Frankrig Bourgogne
Hvidvin
425,00 kr.
400,00 v/6 fl.
Frankrig Bourgogne
Rødvin
425,00 kr.
399,00 kr.
Frankrig Bourgogne
Hvidvin
695,00 kr.
650,00 kr.

Domaine Bachey-Legros

Unge løver med gamle vinstokke
"..Rigdommen i vores domæne er de gamle vinstokke..", siger Samuel og Lénaic Legros, der repræsenterer den unge, sjette generation på dette fine Domaine i Santenay. "..De gamle vinstokke giver små udbytter, optimal drue modenhed og koncentration, elegance og et stærkt terroir udtryk i vinene..". Domainet omfatter 18 hektar vinmarker, fordelt over de bedste terroirs i Santenay, samt nabobyerne Chassagne -Montrachet og Maranges . Langt de fleste vinstokke er plantet mellem 1935 og 1955. En enkelt parcel i Santenay Clos Rousseau (Les Founeaux) er fra 1914!
Respekt for naturen og skånsom vinifikation
For Samuel og Lénaic drejer arbejdet med vinstokkene sig om respekt for naturen. Essencen er at lade hver vinstok leve og producere druer på den mest naturlige måde. "..Vore forfædre har givet vos en imponerende arv..", siger Samuel og Lénaic, "..En sådan arv kræver en stor respekt og meget omhyggelig pasning og pleje af de gamle vinstokke..". Vore gamle vinstokke producerer frugt med ekstraordinær koncentration. Druerne er små, rige på sukker og meget koncentrerede. Det tykke drueskind og de modne kerner giver vine med dyb farve og silkebløde tanniner. En blid behandling og ekstraktion af druerne er "de rigeur" på Domaine Bachey-Legros, og vinene repræsenterer det ypperste i appellationen.

2011 Echezeaux Grand Cru
Frankrig Bourgogne
Rødvin
1.100,00 kr.
1.050,00 kr.

Domaine Philippe Chéron

Philippe Cheron - talent på vej mod stjernerne
Domaine Philippe Cheron er noget så usædvanligt som et spritnyt Domaine med topklasse vinmarker med gamle vinstokke, og en både talentfuld og erfaren ejer, der bogstavelig talt selv passer hver enkelt vinstok på sit 4,5 ha. store Domaine. Philippe Cheron er uddannet ønolog fra Lycée Viticole i Beaune. Han begyndte sin karriere som vinmager på familiens vingård i Gigondas. Senere rykkede han tilbage til familiens negociant virksomhed i Gevrey-Chambertin, hvor han fik et intimt kendskab til de forskellige terrois i Côte de Nuits. Talentet var åbenlyst og Philippe fik tilbudt job som regisseur på det dengang skrantende Domaine Jean Claude Belland i Santenay, som han bragte tilbage til nye hidtil usete højder. Ejeren af Domainet blev imidlertid alvorligt syg, og var i 2010 tvunget til at sælge - og Philippe fandt nu sig selv uden job...
Fantastiske marker med gamle vinstokke
Heldet tilsmilede ham imidlertid, idet Philippes bedstefar, Paul Misset, i slutningen af 30'erne havde købt en række topklasse parceller i Clos Vougeot, Vosne-Romanée, Chambolle-Musigny og Gevrey-Chambertin. Parcellerne havde været langtidsleasede til Domaine Rion, men kontrakten udløb imidlertid i 2010. Så Philippe overtog familiens parceller, og etablerede sig i en tidligere negociants kældre i Nuits St. Georges.


Domaine Jean-Marc et Thomas Bouley

Domaine Jean-Marc et Thomas Bouley i Volnay er de seneste generationer i en familie af vinavlere, der kan føre sine rødder tilbage til 1527!
Domainet omfatter ca. 8 hektar vinmarker og Jean-Marc og Thomas har en klar målsætning om, at være blandt de bedste i Volnay. Domainet har derfor gradvist skilt sig af med de mindst interessante parceller og arbejder løbende på, at købe jord i de bedste marker i Volnay, Pommard og Beaune.
I 2002 joiner Jean-Marcs søn, Thomas, domainet og cementerer ambitionen om at være blandt de bedste. Thomas Bouley er uddannet viticulturist og ønolog, og er en af Bourgognes nye generation af "unge løver". Under sine studier har han samlet erfaring i både New Zealand og Oregon. I dag har Thomas overtaget det fulde ansvar for vinifikationen, og løftet Bouleys vine til nye højder. Allen Meadows skriver blandt andet om Thomas Bouley: "..Thomas Bouley is a first-rate young talent and I predict that you will be hearing a lot more about his wines going forward and given those accolades it almost goes without saying that in my view his wines outperformed the general quality of the vintage (2011), particularly with his upper level wines.."
Thomas arbejder med nær biodynamiske teknikker i markerne, ud fra et ønske om at favorisere det mikrobiologiske liv i jorden og opnå det maksimale terroir udtryk i vinene. Vinstokkene beskæres hårdt, om nødvendigt høster Thomas grønt for at sikre ca. 6 klaser pr. vinstok. Der fjernes blade omkring druerne for at sikre lys og luft og ikke mindst struttende sunde, perfekt modne og koncentrerde druer. THomas arbejder med op til 40 % hele klaser i gæringskarrene, benytter den naturlige gær, og arbejder med både pigeage og remontage. Macerationen på drueskindet varer typisk op til 3 uger, hvorefter de unge vine lagres i 16-18 måneder på fade. Andelen af ny eg varier fra 10 % for Bourgogne Rouge og til 50 % for Pommard Premieres Crus. Vinene tappes uden filtrering. Søger du fyldige, koncentrerede, elegante og mineralske Bourgogner med præget terroir identitet har Domaine Domaine Jean-Marc et Thomas Bouley inden for de seneste år placeret sig i supereliten i Bourgogne.

 

"..Thomas Bouley is a first-rate young talent and I predict that you will be hearinga lot more about his wines going forward and given those accolades it almost goes without saying that in my view his wines outperformed the general quality of the vintage (2011), particularly with his upper level wines.."

Allen Meadows, Burghound