Ribera del Duero - Spaniens hotteste vinområde?


        


De nye stjerner i Ribera del Duero

Danske Peter Sisseck har været bannerfører for den store succes, Ribera del Duero har opnået de sidste 20 år. I dag blomstrer området, og efterspørgslen på de fyldige vine på Tempranillo druen er støt stigende. I takt med den stigende efterspørgsel er prisen på ikoniske vine, såsom Pingus, ligeledes kraftigt stigende. Områdets generelle niveau har dog aldrig været højere, og rækker pengepungen ikke helt til Pingus så fortvivl ikke - der findes fantastiske vine, som ligeledes giver en unik og autentisk Ribera del Duero oplevelse. Vi tilbyder selvfølgelig de fantastiske vine fra Peter Sisseck, men vi har også fundet en række nye og spændende vingårde, som endnu ikke er ramt af international hype. Her på siden finder du (foruden forsalg på Peter Sissecks vine) vores bud på 3 vingårde, som kunne gå hen og blive Ribera del Dueros næste store vinnavn. Nederst på siden har du mulighed for at bestille vinene fra de 4 vingårde.

 

Dominio de Pingus - Peter Sisseck:

Peter Sissecks berømte vin Pingus, som første gang blev produceret i 1995, er i dag en af Ribera del Dueros mest anerkendt og berømte vine. I 2014 opnåede vinen de berømte 100 point hos Robert Parkers Wine Advocate, hvilket ikke er første gang. Pingus er en ikonisk vin, som kun produceres i ganske små mængder. Måske Spaniens bedste rødvin?
Foruden Pingus producerer Peter også Flor de Pingus og PSI. Alle 3 vine hører til vin-eliten i Ribera del Duero. Seneste årgang 2015 er allerede udsolgt, men vi tilbyder nu årgang 2016 i forsalg. Vi forventer at PSI og Flor de Pingus hjemkommer ultimo 2018, og Pingus forventes i begyndelse af 2019. 

Pago de Carraovejas:

Efter en periode hvor vi har været tørlagt for de fleste af vinene fra Pago de Carraovejas, er det nu endelig lykkedes os at skaffe en ny portion fra dette enestående vineri. Pago de Carraovejas er helt oppe og konkurrere med tunge drenge, som Pingus, Aalto og Vega Sicilia, men vinene er slet ikke så kostbare som konkurrenternes i samme niveau. Vingården sælger primært til lokale restaranter, og vinene findes derfor sjældent udenfor Spanien. Vinene scorer konsekvent højt hos samtlige anmeldere. I 2014 scorer vingårdens Crianza eksempelvis 93 point i Robert Parkers Wine Advocate. Vi anbefaler på det kraftigste disse smukke Ribera del Duero vine.

Bodegas Malacuera:

Bodegas Malacuera er splinternyt hos os i Vinens Verden. Bodegaen blev grundlagt af tre gode venner; Carlos, Cesar og David, som i 25 år fremstillede vin udelukkende til eget forbrug i underjordiske vinkældre fra det 17. århundrede. I 2013 allierede de sig med vinmager Álgel Luis Margüello og lancerede D.O. Ribera del Duero til et bredere publikum. Vingården producerer sine vine med udvalgte druer fra gamle vinstokke med en gennemsnitsalder på 50 år. Vennernes filosofi er at turde være anderledes og en smule frække - men med respekt for traditionerne. Bodega Malacuera fremstiller moderne Tempranillo med et tvist og masser af storytelling. Vinene er djævelsk gode! Vi forhandler 3 af vennernes vine; en roble, en crianza og Cepas Centenarias som er vingårdens topvin.

Bodegas Izqueirdo:

Bodegas Izquierdo blev grundlagt i 1997 med det eneste formål at producere topkvalitetsvine. Bodegaen blev skabt af vinmager og Ribera del Duero ekspert D. Antonino Izquierdo. Først i 2006 frigav Antonino Izquierdo sin første officielle årgang. Ligesom Peter Sisseck drives vingården biodynamisk og Antonino følger månens cyklus i arbejdet i marken. Der anvendes ikke herbicider, pesticider eller kunstgødning - Antonino bruger så lidt intervention som overhovedet muligt. Dette mikro-vineri er fløjet under radaren, og priserne er derfor ekstremt attraktive for et vineri af denne kvalitet i et eftertragtet område som Ribera del Duero!

 

 

2012 Antonino Izquierdo
Spanien Ribera del Duero
Rødvin
229,00 kr.
199,00 kr.