"Ugens Tilbud" med det ældste vinhus i Bourgogne!
 

Maison Champy - Ældste vinhus i Bourgogne
Maison Champy blev etableret i 1720 og er dermed Bourgognes ældste vinhus. Det ligger i en historisk ejendom i hjertet af Beaune. Arkitekturen bag de smukke bygninger er inspireret af Gustave Eiffel-skolen. Vinen lagrer i kældrene under det gamle Jacobiner klokketårn fra det 15. århundrede. Som noget helt særligt har Maison Champy en uvurderlig samling af gamle flasker, der stammer helt tilbage fra 1885; herunder Clos Vougeot og Corton Charlemagne.

Maison Champy ejer 8 hektar vinmarker i Côte de Beaune fordelt over 17 appellationer. De blev økologisk certificeret i 2012. Mange af vinene er nu økologisk certificerede, og flere kommer til løbende. Målet er 100% økologi. Alt arbejde udføres ud fra økologiske principper og med øje for miljøet og beskyttelse af øko-systemet. Årets gang i vinmarkerne følger månens cyklus med afsæt i biodynamisk filosofi. Der bruges ingen kemiske sprøjtemidler mod skadedyr eller ukrudt.

”Top 10 Burgundy producers to watch”, Tim Atkin MW i Decanter

Da det er første gang vi har Maison Champy i butikken, har vi lavet nogle ekstraordinære gode tilbud v/6 flasker.

Læs mere om vinene under billedet.

For at minimere den fysiske kontakt i butikken kan tilbuddene som altid bestilles på godevine.dk, hvor vi enten kan sende eller levere det. Køb og afhentning i butikken er selvfølgelig også en mulighed, hvor vi her står klar med mundbind og håndsprit til at tage imod jer.2019 Bourgogne Chardonnay, Cuvee Edme
Chardonnay ”Cuvée Edme” er fra håndhøstede druer fra de klassiske områder i Puligny, Meursault og Rully. Vinen er harmonisk og har den klassiske Chardonnay-karakter. Farven er gylden. Bouquet’en er rig med intense noter af eksotiske frugter, hvide blomster, karamel, vanille og ristet brød. Smagen er frisk, frugtig og fyldig. De aromatiske frugter varer ved i finishen, som har en god balance mellem frisk syre og moden frugt.

2019 Bourgogne Rouge, Cuvee Edme
Farven er rubinrød med et violet skær. Bouquet’en er åben og udviklet og byder på noter af mørke bær, vanille og skovbund. Smagen er frisk, rund og smidig. Det er en livlig vin med en god struktur og presente, men bløde tanniner. Den er meget imødekommende og umiddelbart særdeles velsmagende. Nyd den til lette forretter, lyst fjerkræ, svinekød eller rødt kød - gerne stegt eller i en flødesauce. Server vinen ved 13 – 14 grader.

2019 Savigny-les-Beaune Organic
Dette er en saftig og lækker Pinot Noir med bred appel. Farven er smuk, intens og glansfuld teglstensrød med rubinrøde reflekser. Næsen byder på en rigdom af friske kirsebær, som går igen i smagen, der er delikat, silkeagtig og aromatisk. Vinen slutter af med en mineralsk karakter. Nyd vinen til vellavet charcuteri, stegt kylling, andebryst, vagtler, oksemørbrad eller milde oste. Server den ved 16 grader.

2019 Pernand-Vergelesses Blanc
Maison Champy håndhøster Chardonnay druerne i parcellerne “Les Quartiers”, “Les Pins”, “La Morand” og “Derrière Frétille”, hvor jordbunden er bestående af ler - og kalksten. Vinen er fadgæret og efterfølgende lagret 10 måneder på fad, hvoraf 30% er nye fade. Vinen er lysgylden med et klart skær. Næsen byder på hvide blomster, citrus og noter af vild mynte samt et mineralsk touch. Smagen er mineralsk, harmonisk og rig med en lang og vedholdende finish.

2019 Volnay Organic
Vinen har dyb granatrød farve og på næsen går de femine træk hånd i hånd med intense noter af røde og sorte bær (jordbær, hindbær, brombær), violer og milde krydderier. Man fornemmer en friskhed på ganen i starten, men efterfølgende kommer en bred, rund fylde og med en nærmest fløjlsagtig finish. Champys Volnay passer perfekt til lettere retter som lyst fjerkræ (pouisin, vagtel) med svampe eller kalvekød med flødesauce eller milde bløde oste som Brillat-Savarin og Mont d'Or.

2019 Bourgogne Chardonnay, Cuvee Edme
Tilbud
Frankrig Bourgogne
Hvidvin
189,00 kr.
169,00 v/6 fl.
2019 Bourgogne Rouge, Cuvee Edme
Tilbud
Frankrig Bourgogne
Rødvin
189,00 kr.
169,00 v/6 fl.
2019 Savigny-les-Beaune Organic
Tilbud
Frankrig Bourgogne
Rødvin
Økologisk
319,00 kr.
249,00 v/6 fl.
2019 Pernand-Vergelesses Blanc
Tilbud
Italien Bourgogne
Hvidvin
399,00 kr.
299,00 v/6 fl.
2019 Volnay Organic
Tilbud
Frankrig Bourgogne
Rødvin
Økologisk
549,00 kr.
399,00 v/6 fl.