Le Village Champagne Brut

Le Village Champagne Brut

Pierre Baillette

Mousserende - Frankrig - Champagne

Champagne Pierre Baillette – Ny generation med store ambitioner
Familieejendommen, som Périne Baillette overtog fra sin far Pierre Baillette, ligger i Trois-Puits i Montagne de Reims. Familien ejer primært marker i to 1er Cru landsbyer; Trois-Puits og Rilly-la-Montagne, men suppleres med druer fra deres 2 marker i Grand Cru landsbyen Verzenay. Baillette familiens stokke er i gennemsnit 35 år gamle, men i Verzenay er stokkene mellem 70-80 år gamle. Périne producerer årligt beskedne 13.000 flasker til det store verdensmarked.

Naturen gør arbejdet
Efter Périne tog styringen besluttede hun i 2007 at minimere brugen af herbicider, for efterfølgende helt at forbyde en hver brug af kemikalier i 2010. Markerne står alle med helt naturlig vegetation. Der bruges ikke maskiner i marken, men til gengæld ejer hendes mand Alexandre Chartogne 2 heste ved navn Tarzan og Saumur, som bruges flittigt. Alexandre Chartogne ejer selv et lille domaine i Merfy og han er i dag blandt de mest eftertragtede producenter i champagne. Druerne gæres udelukkende på naturlig gær dvs. at der ikke bruges kunstkær til nogle af vinene. Périne vinificere på rustfri ståltanke, men anvender også til nogle af vinene egetræsfade. De forandringer der er foretaget på domainet har forbedret kvaliteten af vinene markant, og Champagne Pierre Baillette er i dag en af de mest interessante ”champagnegrowers” i regionen.

Champagne Le Village
Pierre Baillettes Le Village er et blend af Chardonnay (40%) Pinot Noir (20%) og Pinot Meunier (40%) fra deres hjemby Trois Puits. 70 procent af vinen kommer fra årgangen 2012, medens resten af vinen er reservevin (vins de réserves). Vinen ser primært ståltank, men også en lille andel egetræsfad bruges. Vinen aftappes ufiltreret med 6,5 gram dosage pr. liter. I duften udviser Le Village elegante toner af citrus, friske krydderurter og mandler. Den har en meget appellerende og attraktiv smag med både stor rigdom og renhed. Masser af friskhed syre bakket op af en blød og cremet afrunding. En champagne i eminent balance!

Pris kr. 299,00 v/6 fl. 279,00 kr.

Information om vinen

Type Mousserende
Land Frankrig
Område Champagne
Producent Pierre Baillette
Flaske 75 l
Alkohol 12,5 %

Vi anbefaler

Moët et Chandon Ice Imperial Champagne
Frankrig Champagne
Mousserende
449,00 kr.
Frankrig Champagne
Mousserende
455,00 kr.
Moët et Chandon Nectar Impérial Demi-Sec
Frankrig Champagne
Mousserende
349,00 kr.