2019 Just Riesling Trocken

2019 Just Riesling Trocken

Gut Hermannsberg

Hvidvin - Tyskland - Nahe

Nyt Domæne med en lang historie!
I Tyskland har man en lang historie med statsejede vingårde og det er netop et statsdomæne som Gut Hermannsberg er udsprunget fra. I 1902 etablerede den preussiske stat vinhuset og der blev plantet de første Riesling stokke året efter. Riesling-stokkene står på stejle skråninger, som ikke blot hører til blandt de bedste marker i Nahe, men i hele Tyskland. Markerne Kupfergrube, Hermannsberg og Bastei blev tidligt anset som nogle af de fineste marker, og er det ligeledes i dag.

Indtil 1998 var Gut Hermannsberg ejendommen drevet offentligt. I 2010 blev ejendommen privatiseret, da nye kræfter trådte ind og investerede markant i forbedringer af vinmarker og-kælder. Det var også i 2010 at navnet blev ændret til Gut Hermannsberg, opkaldt efter monopolmarken Hermannsberg. Vinmager Karsten Peter råder over 30 ha vinmarker som alle er klassificeret ”Grosse Lage”; hvilket er tyskernes svar på Grand Cru. Markerne befinder sig i Altenbamberg, Niederhausen, Traisen og Schlossböckelheim i Nahe. Ejendommen er nabo til Tysklands (måske) bedste vinproducent Weingut Hermann Dönnhoff, men Gut Hermannsberg har allerede fra de første årgange bevist, at de hører til i samme liga som deres berømte nabo.

Just Riesling
Første skridt ind i Gut Hermannsbergs perlerække af Riesling-vine hedder Just Riesling. Vinen kommer udelukkende fra Grosse Lage-vinmarker, og sammenstikkes fra forskellige jordbundforhold og jordtyper på Schlossböckelheimer Kupfergrube, Niederhäuser Hermannsberg, Niederhäuser Steinberg, Altenbamberger Rotenberg og Kreuznacher Gutental.
Selvom denne vin betragtes som husets entry-level vin, så er det bestemt ikke en simpel vin. Enorm mineralitet, syre og intensitet med hints af grønne æbler, citrus og fersken.

Pris kr. 135,00 v/12 fl. 125,00 kr.

Information om vinen

Type Hvidvin
Land Tyskland
Område Nahe
Producent Gut Hermannsberg
Druesort Riesling
Flaske 0,75 l
Alkohol 11,5 %

Vi anbefaler

2019 Vom Vulkan Riesling Trocken
Tyskland Nahe
Hvidvin
229,00 kr.
209,00 kr.
2017 Steinberg Riesling Spätlese
Tyskland Nahe
Hvidvin
279,00 kr.
259,00 kr.
2015 Hermannsberg Riesling G.G.
Tyskland Nahe
Hvidvin
589,00 kr.
529,00 kr.