2016 Grauburgunder Trocken Dönnhoff

2016 Grauburgunder Trocken Dönnhoff

Weingut Hermann Dönnhoff

Hvidvin - Tyskland - Nahe

 

Dönnhoff - Tysklands bedste hvidvine!

Med beliggenhed i Nahe råder Hermann Dönnhoff over 25 hektar rundt om i vindistriktet. 80% af vinmarkerne er beplantet med Riesling og de resterende 20% er beplantet med Weissburgunder (Pinot Blanc) og Grauburgunder (Pinot Gris). Gennemsnitsalderen på stokkene er 15 - 60 år og jordbunden er skiffer og kobberrig vulkansk jord. Man høster 50 hektoliter pr. hektar og fermentationen sker i klassiske tyske egetræsfade og i rustfri ståltanke. Huset er beliggende i den lille by Oberhausen og drives i dag af Helmuth Dönnhoff.

Huset hører til i den absolutte top af tyske vinproducenter og i verden. Helmuth arbejder med minutiøs grundighed i sit markarbejde, hvor han følger udviklingen tæt og påvirkningen fra udefra kommende faktorer som vind og vejr. Dönnhoff har kun de bedste marker, som alle er klassificeret og en af de ting, som Helmuth er mest kendt for, er hans eminente evne til at få sine vine til at udtrykke hver eneste årgangs forskellighed for hver enkelt vinmark. Som vinentusiast kan man forvente, at husets vine alle har en knivskarp frugt og at jordbundens forskellighed fra markstykke til markstykke rigtig kommer til udtryk. Det er ikke hos Dönnhoff, at man finder ensartethed og ”mainstream” vine.

Nahe Grauburgunder Trocken
Det er ikke kun Riesling som Dönnhoff mestrer til perfektion. Husets Grauburgunder (Pinot Gris) er klassisk tæt og muskuløs uden restsukker men med delikater noter af krydderurter og en dejlig, mild syrlighed. En helt fantastisk madvin!

Pris kr. 195,00 v/12 fl. 185,00 kr.

Information om vinen

Type Hvidvin
Land Tyskland
Område Nahe
Producent Weingut Hermann Dönnhoff
Druesort Grauburgunder/Pinot Gris
Flaske 0,75 l
Alkohol 12,5 %

Vi anbefaler

2018 Just Riesling Trocken
Tyskland Nahe
Hvidvin
135,00 kr.
125,00 kr.
2018 Vom Vulkan Riesling Trocken
Tyskland Nahe
Hvidvin
209,00 kr.
199,00 kr.
2017 Steinberg Riesling Spätlese
Tyskland Nahe
Hvidvin
279,00 kr.
259,00 kr.