2017 Hermannshöhle Riesling Trocken G.G.

2017 Hermannshöhle Riesling Trocken G.G.

Weingut Hermann Dönnhoff

Hvidvin - Tyskland - Nahe


Dönnhoff - Tysklands bedste hvidvine!
Med beliggenhed i Nahe råder Hermann Dönnhoff over 25 hektar rundt om i vindistriktet. 80% af vinmarkerne er beplantet med Riesling og de resterende 20% er beplantet med Weissburgunder (Pinot Blanc) og Grauburgunder (Pinot Gris). Gennemsnitsalderen på stokkene er 15 - 60 år og jordbunden er skiffer og kobberrig vulkansk jord. Man høster 50 hektoliter pr. hektar og fermentationen sker i klassiske tyske egetræsfade og i rustfri ståltanke. Huset er beliggende i den lille by Oberhausen og drives i dag af Helmuth Dönnhoff.

Huset hører til i den absolutte top af tyske vinproducenter og i verden. Helmuth arbejder med minutiøs grundighed i sit markarbejde, hvor han følger udviklingen tæt og påvirkningen fra udefra kommende faktorer som vind og vejr. Dönnhoff har kun de bedste marker, som alle er klassificeret og en af de ting, som Helmuth er mest kendt for, er hans eminente evne til at få sine vine til at udtrykke hver eneste årgangs forskellighed for hver enkelt vinmark. Som vinentusiast kan man forvente, at husets vine alle har en knivskarp frugt og at jordbundens forskellighed fra markstykke til markstykke rigtig kommer til udtryk. Det er ikke hos Dönnhoff, at man finder ensartethed og ”mainstream” vine.

Hermannshohle - Nahes stolthed
I mere end 100 år har Hermannshohle været den førende og mest berømte af Nahe's bedste vinmark og det er udfra denne mark, at alle andre vinmarker vurderes. Den har navnet fra en lille mine, eller "Höhle", midt på bjergsiden. "Hermann" er afledt af Hermes, den romerske gud, og navnet henviser sandsynligvis til et gammelt tilbedelse sted, der en gang var placeret her. Marken vender mod syd og ligger 130-175 m over havets overflade. Dens jordbund er primært sortgrå skifer blandet med gnister, porfyr og kalksten. I generationer har dette fantastiske sted været referencepunkt for, hvad topvine fra Nahe kan opnå.

Hermannshohle Grosses Gewächs
Stor kompleks og elegant Riesling af højeste niveau. Ekstraordinær koncentration, overdådig smag og dyb mineralitet. En storslående tør Riesling der både byder på det elegante og det intense og som har en unik holdbarhed.

Pris kr. 575,00 v/12 fl. 549,00 kr.

Information om vinen

Type Hvidvin
Land Tyskland
Område Nahe

Vi anbefaler

2016 Grauburgunder Trocken Dönnhoff
Tyskland Nahe
Hvidvin
195,00 kr.
185,00 kr.
2016 Riesling Trocken Dönnhoff
Tyskland Nahe
Hvidvin
175,00 kr.
165,00 kr.
2017 Just Riesling Trocken
Tyskland Nahe
Hvidvin
135,00 kr.
125,00 kr.