2017 Kreu. Krötenpfuhl Riesling Kabinett

2017 Kreu. Krötenpfuhl Riesling Kabinett

Weingut Hermann Dönnhoff

Hvidvin - Tyskland - Nahe


Dönnhoff - Tysklands bedste hvidvine! 
Med beliggenhed i Nahe råder Hermann Dönnhoff over 25 hektar rundt om i vindistriktet. 80% af vinmarkerne er beplantet med Riesling og de resterende 20% er beplantet med Weissburgunder (Pinot Blanc) og Grauburgunder (Pinot Gris). Gennemsnitsalderen på stokkene er 15 - 60 år og jordbunden er skiffer og kobberrig vulkansk jord. Man høster 50 hektoliter pr. hektar og fermentationen sker i klassiske tyske egetræsfade og i rustfri ståltanke. Huset er beliggende i den lille by Oberhausen og drives i dag af Helmuth Dönnhoff.

Huset hører til i den absolutte top af tyske vinproducenter og i verden. Helmuth arbejder med minutiøs grundighed i sit markarbejde, hvor han følger udviklingen tæt og påvirkningen fra udefra kommende faktorer som vind og vejr. Dönnhoff har kun de bedste marker, som alle er klassificeret og en af de ting, som Helmuth er mest kendt for, er hans eminente evne til at få sine vine til at udtrykke hver eneste årgangs forskellighed for hver enkelt vinmark. Som vinentusiast kan man forvente, at husets vine alle har en knivskarp frugt og at jordbundens forskellighed fra markstykke til markstykke rigtig kommer til udtryk. Det er ikke hos Dönnhoff, at man finder ensartethed og ”mainstream” vine.

Krötenpfuhl
Vinmarken Krötenpfuhl er kendt for sin store andel af gruskvartsit. Den er nabo til marken Kahlenberg, og kendes for sin varme jordbund og for vinstokkenes tidlige blomstring hvert år. Det lerede underlag bevarer dog vandet godt og sikrer, at vinstokke har tilstrækkelig fugt selv i tørkeår. Vinstokkene på Krötenpfuhl har tendens til at producere små bær med lang hængetid som giver vine med delikate aromaer og en livlig friskhed.

Krötenpfuhl Kabinett
Elegant off-dry Riesling, der balancerer helt fantastisk med urtede noter og livlig rensende syre. Spækket med saftig frugt, krystalklar friskhed og perfekt afstemt sødme.

Pris kr. 195,00 v/12 fl. 175,00 kr.

Information om vinen

Type Hvidvin
Land Tyskland
Område Nahe
Producent Taittinger Champagne
Druesort Riesling

Vi anbefaler

2016 Grauburgunder Trocken Dönnhoff
Tyskland Nahe
Hvidvin
195,00 kr.
185,00 kr.
2017/2018 Just Riesling Trocken
Tyskland Nahe
Hvidvin
135,00 kr.
125,00 kr.
2016 Vom Vulkan Riesling Trocken
Tyskland Nahe
Hvidvin
209,00 kr.
199,00 kr.