2014 Monthelie

2014 Monthelie

Domaine Pierre Morey

Rødvin - Frankrig - Bourgogne

Økologisk vin

Pierre Morey

Pierre Morey er en levende legende i Bourgogne. Han var vinmager for den berømte ejendom; Domaine Leflaive fra 1988 til 2008 og i den periode konverterede han både hans egne og Leflaives vinmarker til bionynamik. I disse 20 år har han været hjernen bag nogle af de største hvidvine produceret i Bourgogne, og han anses som en af områdets store "filosoffer". Selvom Pierre Morey er mest kendt for sin rolle hos Domaine Leflaive, så producerer Morey familien i dag nogle af de mest ikoniske og lagringsdygtige hvidvine fra familiens 11 ha. i Meursault. Pierre er idag officielt gået på pension, men han arbejder fortsat tæt sammen med sin datter Anne på Domaine Pierre Morey. 

Meursault ligger i centrum af Côte de Beaune, og er den første vigtige hvidvinskommune, som du vil møde, når du kører sydpå fra Beaune. Her arbejdes der hovedsageligt med Chardonnay, der trives fantastisk grundet en perfekt jordbundsblanding af marl, kridt og ler. Foruden markerne i Meursault, så har Pierre Morey også parceller i blandt andet Pommard og Puligny-Montrachet heriblandt grand cru besiddelser. 

Hvis du søger klassiske levedygtige hvide Bourgogne-vine med vibrerende høj syre og stor nerve, så er dette domaine det bedste i sin kategori. De røde er altid mineralske og friske, spækket med røde bær og med et klassisk fadbrug.

 

Pris kr. 319,00 v/12 fl. 299,00 kr.

Information om vinen

Type Rødvin
Land Frankrig
Område Bourgogne
Producent Domaine Pierre Morey
Flaske 0,75 l
Alkohol 12,5 %

Vi anbefaler

2017 Santenay Les Charmes VV
Frankrig Bourgogne
Rødvin
348,00 kr.
328,00 kr.
2011 Echezeaux Grand Cru
Tilbud
Frankrig Bourgogne
Rødvin
1.100,00 kr.
950,00 v/1 fl.