Bordeaux er placeret i det sydvestlige Frankrig. Gionde floden der løber i gennem området er med til at opdele klassifikationerne som venstre og højre for floden. Alle vine i Bordeaux distriktet har ret til at benytte navnet.
På venstre bred er der klassifikationen der blev oprettet i 1855 som deler producenterne op fra 1. Cru Classé til 5. Gru Classé. Under Grand Cru Classé findes der også Cru Bourgeois, der yderligere er delt op i flere niveauer. Disse klassifikationer er kun blevet revurderet to gange, det vil sige at når en producent får en bestemt klassifikation, så har de den nærmest for evigt. Det betyder også at producenten kan svinge i kvalitet uden konsekvens eller belønning. Vinene bliver typisk fremstillet af druerne Cabernet Sauvignon med supplering af Melot, Cabernet Franc og Petit Verdot.
Vinene på højre side indgår ikke i den føromtalte klassifikation. Pomerol området har ikke en officiel klassifikation men Saint-Émilion er delt op i 3 forskellige niveauer; Premier Grand Cru Classé A & B samt Grand Cru Classé. Klassifikationen bliver revurderet hvert tiende år. I disse to områder er det hovedsagligt Melot druen der benyttes.
Udover druerne så er forskellen på venstre og højre side selve jordbunden. Venstre side består mere af grus, mens højre består mere af ler. Venstre sides vine har et højt tannin indhold, er mere kraftige og elegante mens højre sides vine er mere bløde, runde, fede og mørke.
Bordeax vine har igennem tiden opnået et generelt ret højt bundniveau. Derfor er det også muligt at finde en god Bordeaux i forskellige prisklasser.
Fri fragt ved køb over 499,-
I Odense ved køb over 499,-
Sikker betaling og køberbestyttelse
Vi har over 2.000 vine på lager