Champagne er en vin der er fremstillet efter en bestemt metode, med bestemte tilladte druer i et fastsat område i Frankrig. Området ligger øst for Paris. Kun 13 ud af 250 vinmarker regnes for at være 100%. Hvis en champagne er fremstillet kun af druer fra marker der er 100%, kaldes det for Grand Cru og hvis det er fra marker der er 90% eller over kaldes det Premier Cru.
De bedste og dyreste champagner har en årgangsbetegnelse og kaldes for Vintage, hvilket betyder at størstedelen af champagnens indhold er fra den pågældende årgang.
Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay er de eneste druer der må bruges til champagne. Selvom der er røde druer i blandt giver de en hvid most, når de presses med det samme efter de er plukket.
Champagne bliver gjort mousserende på en helt særlig måde og metode der hedder champagnemetoden. Champagnemetoden er helt simpelt fortalt en vin der bliver tappet på en kraftig flaske, også tilsættes der gær og sukker, derefter forsegles flasken og lagres hvor flaskerne bliver roteret jævnligt. Til sidst tilsættes der sukker igen og flasken forsegles med korkprop og ståltråd. Der opstår kulsyre i flasken og det skaber den mousserende effekt.
Champagnes eksklusive status skyldes blandet andet de strenge krav der er til produktionen, og mange andre producenter bruger også denne metode til at fremstille mousserende vine.
Derudover bliver champagne også klassificeret efter hvor tør og sød den er, baseret på hvor meget sukker/dosage der er tilsat til sidst. Fra tørhed til sødme går skalaen som følgende: brut nature, extra brut, brut, extra dry, sec, demi-sec, doux.
Fri fragt ved køb over 499,-
I Odense ved køb over 499,-
Sikker betaling og køberbestyttelse
Vi har over 2.000 vine på lager